fbpx

Beporzók napja- március 10.

2020. február, Georgiai Egyetem. Szakemberek egy csoportja fantasztikus célért dolgozik együtt. A beporzókért. Itt a követendő példa.

Cél: a beporzó rovarok védelme

A Georgia Egyetem, a minisztérium, az egyetemhez tartozó állami botanikus kert és a zöldipari szövetség összefogott és programot indított az őshonos növények védelme és termesztése érdekében, amelyek fontos szerepet játszanak a beporzó rovarok élelmezésében. Ennek célja a termelők és szakemberek ösztönzése: meghatározott fajtájú növények telepítésével támogassák a beporzókat, akik számára természetes búvóhelyet és táplálékforrást nyújtanak a kijelölt fajták.

Növények kiválasztása

A termesztésre javasolt növényfajtákat kertészek, zöldipari szakemberek, ökológusok csoportja válogatta össze, szem előtt tartva a beporzók igényeit, esztétikai és piacképességi szempontokat, vagyis mik azok a kedvelt kiskerti növények, amik nemcsak népszerűek és szívesen ültetett fajták, de virágporban gazdagok és megfelelő védelmet, élőhelyet adnak a rovarok számára.  Nem titkolt cél az sem, hogy a felhívják a vállalkozások, a kerttulajdonosok és iskolák figyelmét arra, hogy a beporzás és így az élelmezés veszélybe kerülhet az őshonos növények jelenléte nélkül.

Kertészetek felkészültsége

Olyannyira komolyan gondolják a megvalósítást, hogy a kijelölt kerti növényeket 2020 végétől elérhetőek a kertészeti áruházakban (növények: Solidago petiolaris, Conradia canescens, Clethra alnifolia). Hajrá a beporzók védelmében.

Mennyire szuper lenne, ha itt Magyarországon is képesek lennénk tudatosan növényesíteni a kiskertjeinket.

Ha kertesházban élsz, milyen virágaid vannak, amiken szívesen döngicsélnek a beporzó rovarok? Írd meg kommentben.

Márti

Márti

Sziasztok, Márti vagyok. Bemutatom, hogy miben segít Neked a Méz Nekem oldal: 1., Hiteles, pontos információkat a mézekkel és méhtermékekkel kapcsolatban 2., Beszerzési lehetőséget, hogy biztosan hazai, termelői méz kerüljön az asztalra 3., Egy közös összefogást a méhek tömeges pusztulása ellen 4., Jóleső mosolyt, mely a méhtermékek fogyasztása során ül majd az arcodra :-) Tarts velem a méhek világába, ismerd meg jól a méheket, munkássásukat és munkájuk gyümölcseit.
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email
Megosztás itt: linkedin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hasonló cikkek

Márti

A méz kristályosodásáról

Ma röviden összegzem mi az igazság a méz kristályosodásával kapcsolatban. Fontosnak tartom, hogy a mézfogyasztók ismerjék a méz természetét és magabiztosak legyenek a méz állagát

Tartsuk a kapcsolatot!
Hasznos információk és érdekességek.  A feliratkozással hozzájárulsz ahhoz, hogy a Méz Nekem oldal tulajdonosa számodra hasznos tartalmakat, videokat és eDM-et küldjön.