fbpx

Ezek a mézek jótékony hatásai, ha napi 2 kávéskanálnyit fogyasztasz

A méz jótékony hatásai között az immunrendszer erősítése és a koleszterinszint csökkentése, illetve a köhögés csillapítása is szerepel.

Hogyan fogyassz mézet egészséges módon? Milyen egészségügyi panaszok esetén segíthet a méz? Ezekre a kérdésekre is válaszokat adunk alábbi írásunkban. Ismerd meg a méz gyógyító hatásait, és gondoskodj egészséged védelméről!

A méz jótékony hatásai

Erősíti az immunrendszert

Egyiptomban 5000 éve természetes antibiotikumként használják a mézet. Antibakteriális hatása inhibin enzim tartalmának köszönhető.

Csökkentheti a koleszterinszintet

A méz-ben található kálium és nátrium, illetve kalcium segíthetnek az egészséges koleszterinszint elérésében és fenntartásában. Ezek a jótékony hatású antioxidánsok megelőzhetik a magas LDL-koleszterinszint kialakulását is.

Növeli a fizikai teljesítményt

Edzés előtti energizálók helyett fogyassz mézet. 30-40 perccel a súlyzós vagy állóképességi tréning előtt egy kis méz ugyanannyi energiát adhat, mint a költséges edzés előtti formulák. Mivel a méz többségében szőlőcukrot (glükózt) tartalmaz, ezért elősegíti az egészséges emésztést.

Csillapítja a köhögést

Torokfájás és kaparó torok ellen a méz-fogyasztás egészséges és természetes gyógymód. Csak keverj 2 teáskanálnyi méz-et a teába vagy meleg citromos vízbe, és házilag is enyhítheted a torokfájdalmat.

Erősíti a csontokat

Egy evőkanálnyi méz-ben kb. 35-40 milligramm kalcium található.  A szervezet nem termel kalciumot, ezért érdemes méz-fogyasztással biztosítani a csontok erősítéséhez szükséges napi kalciumszükségletet.

Milyen panaszok esetén segíthet a méz?

Milyen pozitív hatásai vannak az alábbi mézfajtáknak?

Hárs méz jótékony hatásai

Akácméz jótékony hatásai

Így fogyassz mézet a legjobb hatás érdekében:

Többet szeretnél tudni a mézekről és szívesen kipróbálnád a legfinomabb, legegészségesebb termelői mézeket?

Iratkozz fel hírlevelemre!

Az e-mailben küldött újdonságok Neked szólnak, ha…

Itt add meg hova küldhetem az érdekességeket:

Tartsuk a kapcsolatot!
Hasznos információk és érdekességek.  A feliratkozással hozzájárulsz ahhoz, hogy a Méz Nekem oldal tulajdonosa számodra hasznos tartalmakat, videokat és eDM-et küldjön.