fbpx

Méz beszerzési lehetőségek: bolt kontra alternatív lehetőségek

Te is azok közé tartozol, akiknek fontos, hogy kiváló minőségű, hazai termelői mézet fogyasszon a család, de nincs időd, energiád felkutatni a megfelelő, megbízható beszerzési forrást? Akkor ez a cikk neked szól!

Ebben a cikkben röviden összefoglalommilyen beszerzési források közül válogathatunk, ha mézet szeretnénk vásárolni, melyiknek milyen előnye és hátránya van és miben különbözhet a boltokban vásárolható méz a gondosan megtermelt termelői méztől.

A háztartások egy nagy hányadában megtalálható a méz, mint alap élelmiszer. Ha egyszerű élelmiszerként tekintünk rá és nem vizsgáljuk a részleteket úgy, mint minőség, zamat, beltartalmi érték, származás, azt gondolnánk mindegy honnan vásároljuk, pedig jelentős különbségeket tapasztalhatunk méz és méz között.  Alapvetően két fő forrásból juthatunk mézhez.

Beszerzési lehetőségek

Boltokból

Előnye: az egyik legegyszerűbb és legkézenfekvőbb beszerzési forrás, hiszen hetente egyszer biztosan betérünk egy boltba élelmiszer vásárlás céljából. A polcról kosárba téve le is tudtuk a vásárlást. Előnye még, hogy viszonylag olcsón hozzájutunk.

Hátránya: sok esetben ismeretlen vagy bizonytalan a származási hely, nem ritka az import, kínai méz, minősége kérdéses, hazai méz esetén is előfordulhat, hogy alacsony minőségű termékkel találkozunk.

Méhésztől

Előnye: 

  • támogatjuk a hazai termelőket
  •  jó eséllyel kiváló minőséggel találkozunk
  • lehetőség van feltenni a kérdéseinket a méhésznek, így személyes kapcsolat is kialakulhat

Hátránya

  • a megfelelő méhész megtalálása idő és energia igényes
  • a méz utánpótlás plusz kitérőt jelent a havi bevásárlás során, így időt kell rá szánni, hogy a piacon, vásárban utána menjünk a terméknek
  • vidéki kiruccanást igényel a termelői méz beszerzése, ami utazási költség

Ha azok közé tartozol, akiknek fontos, hogy kiváló minőségű, hazai termelői mézet fogyasszon a család, de nincs időd, energiád felkutatni a megfelelő, megbízható beszerzési forrást, akkor engedd meg, hogy levegyem a válladról ezt a terhet. Jelezd felém ide kattintva, és egy infósorozat keretében megosztom veled a mézvásárlással kapcsolatos legfontosabb információkat és mutatok egy szuper méz beszerzési megoldást. Vagy kattints ide az Infók neked! ikonra:

Milyen mézekkel találkozhatunk kereskedelmi forgalomban?

Kínai import, mely alacsony minőségű

„EU-n kívüli országokból származó mézkeverék”

Import hamisítvány

Cukorszirup méhekkel való feletetésével és a méhek általi mézzé alakításával készül

Termelői import

Méz Nekem

Hazai Termelői

Méz Nekem

Legyél magabiztos, Iratkozz fel az infó szeletekre, alul!

Amiket jó, ha Te is tudsz

Segítem az eligazodást

Garantáltan hazai termelők ízletes mézei

Tartsuk a kapcsolatot!
Hasznos információk és érdekességek.  A feliratkozással hozzájárulsz ahhoz, hogy a Méz Nekem oldal tulajdonosa számodra hasznos tartalmakat, videokat és eDM-et küldjön.